iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.5 10

Stappenplan huis verkopen

Alle stappen van het verkoopproces van een huis

Wat is precies het stappenplan bij de verkoop van een woning? Deze vraag komt vaak naar voren. Om deze reden geeft iQ Makelaars in Winschoten je een overzicht van de stappen van het verkoopproces van een huis. Met ons gespecialiseerde makelaarsteam gaan wij je gedurende het gehele verkoopproces perfect ondersteunen.

Neem gerust contact op

Stappenplan huis verkopen

Stap 1: Gratis waardebepaling huis

Bij het verkopen van je huis is natuurlijk de waarde het eerste dat je wilt weten. Bij iQ Makelaars Oost-Groningen krijg je onze waardebepaling voor jouw woning binnen 48 uur. Een waardebepaling houdt in dat wij vaststellen voor welke realistische prijs jouw woning verkocht kan worden. Dit wordt gedaan aan de hand van recent verkochte huizen, soortgelijke huizen, kadaster onderzoek en een calcasa rapportage. Ben jij benieuwd naar de waarde van je huis?

Vraag een gratis waardebepaling aan

Stap 2: Verzamelen van alle relevante stukken

Bij de tweede stap van het stappenplan voor het verkopen van je huis is het aan de orde dat alle relevante documenten worden verzameld. Denk hierbij aan de originele papieren die je hebt gekregen bij het kopen van je huis. Ook stukken met betrekking tot verbouwingen worden hierbij meegenomen. Een stuk dat aangebouwd is, kan namelijk niet op de originele papieren staan. Ook de waardebepaling, de eerste stap van stappenplan huis verkopen wordt als documentatie opgeslagen. Wil je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op

Huis verkopen stappenplan

Stap 3: Stylingadvies en professionele fotografie

Stap 3 van het stappenplan huis verkopen is stylingadvies geven en professionele foto's maken. Bij de verkoop van een huis zijn foto's heel erg belangrijk. De eerste indruk moet namelijk altijd goed zijn. Voor goede foto's moet het huis wel netjes en opgeruimd zijn. Een rommelig huis schrikt vaak af. Daarom biedt iQ Makelaars in Winschoten naast professionele foto's ook stylingadvies aan voor de verkoop van je woning. De presentatie is namelijk essentieel bij het verkopen van je huis.

Neem gerust contact op

Stappenplan huis verkopen stap 4 : Verkoopplanning huis


 Nadat er professionele foto's zijn genomen wordt er een verkoopplanning gemaakt. Uiteraard waren stap 1 t/m 3 ook al onderdeel van de verkoop, alleen bij de verkoopplanning wordt er nagedacht over wanneer welke campagnes moeten draaien en wanneer er bijvoorbeeld open huizen gepland moeten worden. Bij de verkoopplanning wordt met je overlegd wat jij verwacht en wat je graag wilt inzetten. Hierop passen wij de planning aan, zodat wij samen met jou, je huis op de best mogelijke manier kunnen verkopen.

Stap 5: Inzetten van marketing, aandacht voor je huis

Als de verkoopplanning gemaakt is kunnen we starten met onze zogeheten iQ Marketingboost. iQ Makelaars Oost-Groningen plaatst je huis op verschillende kanalen, denk aan Funda, Pararius, Luxury Homes etc. Zo weten wij dat ruim 70% van de verkopen plaats vindt op Funda. Daarom bieden wij een prominente plaatsing op Funda aan. Naast Funda kunnen wij er ook voor kiezen om campagnes te draaien op bijvoorbeeld Google of Social Media. Op deze manier krijgt jouw huis de aandacht die het verdiend.

Meer informatie

Stap 6: Open huis & bezichtigingen

De zesde stap van het stappenplan huis verkopen is het organiseren van een open huis en het doen van bezichtigingen. Bezichtigingen geven de klant meer gevoel bij het huis. Bovendien zien wij dat mensen die ook bezichtigen, later eerder geneigd zijn het huis te kopen en meestal ook voor een hogere prijs dan dat men van te voren in gedachten had. Een open huis komen vaak ook mensen die alleen geinteresseerd zijn in hoe het huis er van binnen uitziet. Ook hier zien wij toch dat men dan sneller overgaat tot het kopen van het huis.

Neem gerust contact op

Makelaar Oost-Groningen

Stap 7: Onderhandelen en opstellen koopovereenkomst huis

Wij zorgen dat wij de drijfveren kennen van de kopers en maken op basis hiervan en op hun openingsbod een inschatting op welk bedrag zij maximaal willen of kunnen eindigen. iQ Makelaars in Winschoten overlegt samen met je wat jij van het bod vindt. Zo zorgen wij ervoor dat je de hoofdprijs voor jouw woning krijgt!

Wanneer er een overeenkomst is over de verkoop van jouw woning met de koper, is de koper pas 3 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst definitief gebonden aan de woning. Daarom stellen wij binnen 48 uur na overeenstemming een juridisch waterdichte koopovereenkomst op. Wij houden rekening met zaken die zich voor kunnen doen, maar waar geen zicht op is.

Stap 8: Opleverinspectie woning

Nadat de koopovereenkomst is getekend en de bedenktijd is verstreken is de verkoop definitief. Dan komt stap 8 van het stappenplan huis verkopen aan de orde. Voordat we naar de notaris gaan plannen we een opleverinspectie bij de woning. De meterstanden worden vastgelegd zodat je hiermee jouw energiecontracten kunt opzeggen. De opleverinspectie is onderdeel van de overdracht. De koper en verkoper kunnen zo controleren of het wordt opgeleverd, zoals afgesproken.

Neem gerust contact op

Stap 9: Levering bij de notaris

Het is zover, de dag van de levering bij de notaris. Uiteraard zijn wij ook hierbij aanwezig om zeker te zijn dat je de juiste akte van levering ondertekent. iQ Makelaars Oost-Groningen controleert eenvoudigweg dat je niet iets tekent, waar je niet achter staat. Tot slot overhandig je de sleutels aan de koper. De koper is nu officieel eigenaar van de woning.

Stap 10: Nazorg door iQ Makelaars Oost-Groningen indien nodig

Als er verborgen gebreken of andere discussies zijn, bieden wij de nazorg die hiervoor nodig is. Onze juridische afdeling staat met raad en daad aan jouw zijde. Wij gaan namelijk voor 100% tevreden klanten. Jij hoort daar zeker bij. Uiteraard zonder extra kosten. Je krijgt 100% service!

Neem gerust contact met ons op

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Oost-Groningen
Venne 112
9671 EW Winschoten 

E: oost-groningen@iqmakelaars.nl
T:  0597 - 726 866

0597 - 726 866

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen