iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.5 10

Binnenkort varend naar het centrum van Winschoten?

minder dan 1 min.

Terug

Ambitieuze plannen voor het Schönfeldplein in Winschoten: de gemeente hoopt in de toekomst het water verder door te trekken, waardoor boten het centrum binnen kunnen varen. Deze plannen zijn onderdeel van een groter 'Ambitiedocument', waarmee de gemeente Oldambt het centrum van Winschoten hoopt te verbeteren.

De afgelopen tijd is er veel nagedacht over het centrum van Winschoten, en is de gemeente ook in gesprek gegaan met inwoners en ondernemers. Hier kwamen veel ideeën uit, die er voor moeten zorgen dat het centrum aantrekkelijk, gezond en levendig blijft. Iets wat duidelijk naar voren kwam in deze gesprekken, is het verlangen om het water 'terug te brengen' naar het centrum.

Het door trekken van het water naar het centrum is één van de opvallendste plannen binnen het Ambitiedocument van de gemeente. Het idee is om mogelijk een haventje aan Burgemeester Schönfeldplein aan te leggen, waar boten naar toe kunnen varen en aan kunnen leggen. Momenteel komen boten niet verder dan de McDonalds langs de Beertsterweg.

Niet alles kan natuurlijk in één keer, en daarom gaat de gemeente de plannen in fases aanpakken. De eerste fase zal tot 2027 gaan duren, waarin onder andere gewerkt zal worden aan vergroening van het centrum en het terugbrengen van waterelementen.

Bron: Gemeente Oldambt 

Publicatiedatum 05/09/2022

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Oost-Groningen
Venne 112
9671 EW Winschoten 

E: oost-groningen@iqmakelaars.nl
T:  0597 - 726 866

0597 - 726 866

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen