iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.5 10
 
Vlagtwedde, Molenkampweg 16
 

Molenkampweg 16 Vlagtwedde

€ 399.500,-
k.k.
€ 399.500,-
k.k.
Molenkampweg 16 Vlagtwedde
 • TypeVrijstaand
 • Woonoppervlakte129 m²
 • Perceelgrootte13560 m²
 • Slaapkamers3
 • GarageJa
 • Aangeboden sinds22-07-2023
 • Beschikbaarheid In overleg
Vraag bezichtiging aan

Omschrijving

Idyllisch gelegen woning in het rustige en landelijke Harpel in Westerwolde.

Aan de rand van de eeuwenoude en bosrijke landstreek Westerwolde bevindt zich Harpel, een buurtschap van ca. 50 huizen en ongeveer 130 inwoners, in de gemeente Westerwolde in de provincie Groningen.

Westerwolde, een van oorsprong dicht bebost gebied, gelegen als een wig in het oude moerasgebied van het ‘Bourtanger Moeras’, is door de stad Groningen vanaf de 17e eeuw ontbost zodat een meer open gebied met heidevelden is ontstaan.
Permanente bewoning in het gebied kwam pas op gang in de 19e eeuw toen de landbouw zich, na de vervening van Westerwolde en de aanleg van het Mussel-a-Kanaal, verder ontwikkelde.

De locatie
Gelegen aan de rand van Harpel, aan de Molenkampweg 16, nabij het Natura 2000-gebied Lieftinghsbroek, ligt deze charmante woning met bijgebouwen te midden van landerijen op 2 percelen van respectievelijk 3.510 m2 en 10.050 m2.
De ligging van beide percelen, naast en aan het eind van een eigen oprijlaan, ver van de (rustige) weg en op grote afstand van buren, biedt met zijn weids uitzicht op de landerijen rondom de woning een immens gevoel van vrijheid.
Het oude Westerwoldse gebied is grotendeels intact gebleven en heeft nog steeds
de romantische uitstraling die de streek al eeuwenlang kenmerkt.
De grond rondom de woning en dan met name het zeer ruime perceel aan de voorzijde, leent zich uitstekend voor het houden van paarden of andere dieren (de voormalige vrijstaande stalruimte is nog intact) en/of voor het houden van een gevarieerde bloemen-, of moestuin. Ook kan dit perceel eventueel als landbouwgrond verpacht worden aan derden.

Indeling begane grond
Via de entree aan de zijkant van de woning betreedt u de hal, waar zich ook het toilet bevindt. Aan de linkerzijde van de hal bevindt zich de ruime woonkamer (ca. 30 m2) met houtkachel en ramen die uitkijken over erf en landerijen. In de hal bevindt zich ook de entree naar de woonkeuken (ca. 16 m2) met uitzicht over het veld aan de achterzijde van de woning. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur, o.a. een koelkast, oven, afwasautomaat, afzuigkap en een elektrische kookplaat.
Naast de keuken bevindt zich een ruime bijkeuken met kastruimte, aansluitingen voor wasmachine en droger en een deur die toegang biedt tot de (moes)tuin.
Aan het eind van de hal bevinden zich twee ruime slaapkamers (resp. ca. 22 m2 en ca. 16 m2), allebei met openslaande deur naar de tuin. Zowel de keuken als de woonkamer hebben schitterend uitzicht over de landerijen. Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich de ruime en nette badkamer met douche, wastafel en ligbad.

Indeling 1e verdieping
Via de trap in de hal bereikt u de bovenverdieping met overloop en drie ruime vertrekken (resp. ca. 12 m2, ca. 13 m2 en ca. 13 m2). De bovenverdieping kan door het plaatsen van dakramen eenvoudig anders gebruikt worden in een ruimte met 2 of 3 slaapkamers of werkruimtes.

De tuin
Rondom de gehele woning bevinden zich de tuin en diverse bijgebouwen: de voormalige stal (in oorspronkelijke staat), een houten garage met ernaast een overkapping en een veranda. De totale perceeloppervlakte van maar liefst 13.560 m2, leent zich uitstekend voor het houden van dieren en is door zijn prachtige ligging een heerlijke plek voor ontspannen buiten zijn, buiten wandelen en tuinieren. De eigen oprijlaan bevindt zich buiten het tuingedeelte en leidt rechtstreeks naar het achtererf met ruime parkeergelegenheid.

De paradijselijke ligging van deze woning biedt alles om heerlijk te wonen, (thuis) te werken en te genieten van de rust en de stilte!

Extra informatie:
- Het beekdal van de Ruiten Aa en de aangrenzende bossen en natuurgebieden behoren tot de Ecologische Hoofdstructuur van Groningen. Dat is de ruggengraat van het natuurbeheer in de provincie.
- In de nabijheid van de woning bevindt zich het Lieftinghsbroek (dit is een loofbos op de dalflank van het riviertje de Ruiten Aa. Het bos behoort tot het eiken-haagbeukenbos, beuken-eikenbos en broekbos, broek = moeras)
- Aan de andere kant van het dorp, tussen het dorp en het Mussel-Aa-kanaal bevindt zich een klein natuurgebied van Staatsbosbeheer met zeldzame plantensoorten: De Baggerkoelen.
- De gehele omgeving leent zich voor heerlijke rustige fiets- en wandeltochten: voorbijgangers zijn hier nog bijzonderheden, de natuur is de eerste aanwezige!
- Het dorp Harpel kent een eigen buurthuis ‘Ons Buurthoes’. De belangenvereniging ‘Plaatselijk Belang Harpel’ stelt zich ten doel ‘om het voortbestaan en de leefbaarheid van de buurtschap te behouden en waar mogelijk te verbeteren.’

Harpel ligt in de voormalige ‘heerlijkheid’ Westerwolde, waartoe o.a. ook de oude dorpen Sellingen, Vlagtwedde, Onstwedde, Wedde, Vriescheloo en het later gestichte Alteveer behoren.

Bijzonderheden:
- Het geheel wordt verwarmd middels een CV-installatie met radiatoren, is deels geïsoleerd en deels voorzien van dubbele beglazing
- De woning is levensloopbestendig
- De woning is op korte termijn beschikbaar
- De woning heeft enig onderhoud nodig en behoeft gemoderniseerd te worden
- Basisscholen, supermarkten en een uitgebreid horeca- en winkelaanbod bevinden zich in het nabij gelegen Vlagtwedde en het iets verderop gelegen Sellingen
- Harpel is gelegen dichtbij de oude vestingstad ‘Bourtange’: een uit 16e eeuw stammende en volledig gerestaureerde vesting op de grens van Nederland en Duitsland.
- Harpel ligt in de gemeente Westerwolde. Deze gemeente heeft sinds juni 2014 het internationale keurmerk Cittaslow. Dit keurmerk wordt enkel uitgedeeld aan gemeenten die op gebied van leefomgeving, landschap, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top van de wereld behoren.

Meer

Neem contact op

Specificaties

Bouw

 • Soort Woningen
 • Type Vrijstaand
 • Bouwjaar 1980

Algemeen

 • Beschikbaarheid In overleg

Indeling

 • Slaapkamers 3
 • Garage Ja

Afmetingen

 • Woonoppervlakte 129 m²
 • Perceeloppervlakte 13560 m²
 • Woninginhoud 669 m³

Energie

 • CV-ketel eigendom Ja
 • CV-ketel brandstof Gas
Meer

Vraag bezichtiging aan

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Oost-Groningen
Venne 112
9671 EW Winschoten 

E: oost-groningen@iqmakelaars.nl
T:  0597 - 726 866

0597 - 726 866

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen