iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.5 10
 
Vlagtwedde, Harpelerweg 39
 

Harpelerweg 39 Vlagtwedde

€ 419.500,-
k.k.
€ 419.500,-
k.k.
Harpelerweg 39 Vlagtwedde
 • TypeVrijstaand
 • Woonoppervlakte182 m²
 • Perceelgrootte2480 m²
 • Slaapkamers5
 • GarageJa
 • Aangeboden sinds11-05-2024
 • Beschikbaarheid In overleg
Vraag bezichtiging aan

Omschrijving

Idyllisch gelegen woning in het rustige en landelijke Harpel in Westerwolde.

Aan de rand van de eeuwenoude en bosrijke landstreek Westerwolde bevindt zich Harpel, een buurtschap in de gemeente Westerwolde in de provincie Groningen.
Westerwolde, een van oorsprong dichtbebost gebied, gelegen als een wig in het oude moerasgebied van het ‘Bourtanger Moeras’. Het is door de stad Groningen vanaf de 17e eeuw ontbost zodat een open gebied met voornamelijk heidevelden is ontstaan.
Permanente bewoning in het gebied kwam pas op gang in de 19e eeuw toen de landbouw zich na de vervening van Westerwolde en de aanleg van het Mussel-a-Kanaal verder ontwikkelde. Harpel is nu een buurtschap van ca. 50 huizen met ongeveer 130 inwoners.

De locatie
Gelegen in de kern van Harpel ligt deze charmante woning met zeer ruime garage/schuur (ca. 100 m2 en van het bouwjaar 1992) in een oase van groen aan de rustige en boomrijke Harpelerweg. De woning met omzoomde tuin ligt op een ruim perceel van 2480 m2 eigen grond.
De woning is door de huidige eigenaar in 1984 nagenoeg geheel vernieuwd waarbij ook de indeling van de woning is gewijzigd. De fundering is uitgebreid waarop een nieuwe buitengevel is gemetseld en voorzien van een geïsoleerde spouw. Het dak is compleet vernieuwd, geïsoleerd en voorzien van geglazuurde pannen en de woning is grotendeels voorzien van dubbel glas. Daarnaast is er op de begane grond voor een groot deel een nieuwe geïsoleerde betonvloer gestort welke tevens is voorzien van vloerverwarming.

De ligging van het perceel biedt alle voordelen van het landelijk wonen. De kleine dorpskern en het weids uitzicht achter over de landerijen verschaffen een immens gevoel van vrijheid.
Het oude natuurrijke Westerwoldse gebied is nog grotendeels intact gebleven en heeft nog steeds de romantische uitstraling die de streek al eeuwenlang kenmerkt.
De tuin bevindt zich rondom de woning en aan de zijkant is zelfs een eigen ‘bosje’ gecreëerd waar u over het bospad een wandeling kunt maken. De tuin leent zich uitstekend voor het houden van een gevarieerde bloemen- en/of moestuin of het houden van kleinvee.

Begane grond
De indeling op de begane grond is door de huidige eigenaar verrassend gewijzigd waarbij het straatgedeelte slaapruimte is geworden en aan de achterzijde de living en open keuken zijn gesitueerd, zodat u volledig tuingericht kunt wonen.
Via de entree aan de zijkant van de woning betreedt u de hal, waar zich ook het toilet bevindt. Aan de linkerzijde van de hal bevindt zich de entree naar de ruime living waar je uitkijkt over de landerijen. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Naast de keuken bevindt zich een ruime bijkeuken, met aansluitingen voor wasmachine en droger en een deur die toegang biedt tot het terras en de zeer idyllisch aangelegde tuin.
Tegenover de hal bevinden zich in de gang een slaap- werkkamer en een berging annex hobbyruimte. Tevens zijn in de gang een badkamer met douche/ligbad en vaste wastafel, en een kelder met kelderkast aanwezig. De zeer ruime master bedroom bevindt zich aan het eind van de gang. Deze kijkt uit op de voortuin en de Harpelerweg.

1e verdieping
Via de trap in de slaap- werkkamer bereikt u de bovenverdieping met overloop, twee zeer ruime vertrekken/slaapkamers en een grote bergruimte. Indien gewenst kan de bovenverdieping eenvoudig anders ingedeeld worden in een ruimte met meerdere slaapkamers/werkruimtes etc.

De tuin
Aan de achterkant van de woning, aan het einde van de tuingrens bevindt zich het royale bijgebouw: een houten garage met enorme werkruimtes, bergruimtes, een schitterende werkplaats en een zolderverdieping over het gehele pand. Deze garage kan ook geschikt gemaakt worden voor een mantelzorgwoning, bed and breakfast of een idyllische tuinwoning.
Het gehele perceel is door zijn prachtige ligging een heerlijke plek voor buiten zijn, buiten wandelen en tuinieren. Over het land verdeeld bevinden zich diverse zitjes, prachtige bloemrijke plekken, een moestuin en een klein bos met eigen bospad.
De ligging van deze woning biedt alles om ontspannen te wonen, (thuis) te werken en te genieten van de rust en de stilte!

Extra informatie:
Het beekdal van de Ruiten Aa en de aangrenzende bossen en natuurgebieden behoren tot de Ecologische Hoofdstructuur van Groningen. Dat is de ruggengraat van het natuurbeheer in de provincie.
In de nabijheid van de Harpelerweg, bevindt zich het Natura 2000-gebied Lieftinghsbroek
(broek-moeras) en aan de andere kant van het dorp, tussen het dorp en het Mussel-Aa-kanaal bevindt zich een klein natuurgebied van Staatsbosbeheer: De Baggerkoelen. Dit gebied herbergt zeer zeldzame plantensoorten.

De gehele omgeving leent zich voor heerlijke rustige fiets- en wandeltochten: voorbijgangers zijn bijzonderheden, de natuur is de eerste aanwezige!

Het dorp Harpel kent een eigen buurthuis ‘Ons Buurthoes’. De belangenvereniging ‘Plaatselijk Belang Harpel’ stelt zich ten doel ‘om het voortbestaan en de leefbaarheid van de buurtschap te behouden en waar mogelijk te verbeteren.’

Harpel ligt in de voormalige ‘heerlijkheid’ Westerwolde, waartoe ook de oude dorpen Ter Apel, Sellingen, Vlagtwedde, Onstwedde, Wedde en Vriescheloo en het later gestichte Alteveer horen.

Bijzonderheden:
- De begane grond is deels voorzien van vloerverwarming.
- Ruime woning met een woonoppervlak van ca. 180 m2 en een bijgebouw van ca. 100m2.
- De woning is levensloopbestendig met slaapkamers en een badkamer op de begane grond.
- De woning is in 1984 nagenoeg geheel vernieuwd en kan eenvoudig naar eigen smaak gemoderniseerd worden.
- de woning is voorzien van muur- vloer- en dakisolatie en grotendeels dubbele beglazing.
- Mogelijkheid om glasvezelkabel aan te laten leggen.
- Basisscholen in de omgeving bevinden zich o.a. in Vlagtwedde, Onstwedde en Jipsinghuizen.
- Supermarkten en een uitgebreid winkelaanbod zijn aanwezig in het vlakbij gelegen Vlagtwedde of Sellingen.

Meer

Neem contact op

Specificaties

Bouw

 • Soort Woningen
 • Type Vrijstaand
 • Bouwjaar 1925

Algemeen

 • Beschikbaarheid In overleg

Indeling

 • Slaapkamers 5
 • Garage Ja

Afmetingen

 • Woonoppervlakte 182 m²
 • Perceeloppervlakte 2480 m²
 • Woninginhoud 676 m³

Energie

 • CV-ketel eigendom Ja
 • CV-ketel brandstof Gas
 • CV-ketel bouwjaar 2004
Meer

Vraag bezichtiging aan

Contact

iQ Makelaars Oost-Groningen
Venne 112
9671 EW Winschoten 

E: oost-groningen@iqmakelaars.nl
T:  0597 - 726 866

0597 - 726 866

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen