Welke hypotheek past er bij jou?

Je wilt een woning gaan kopen maar weet niet wat de mogelijkheden zijn? Welke hypotheek past het beste bij jouw situatie? Wij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste hypotheek, welke geheel past bij jouw behoefte.  

Wat is een hypotheek? 

Een hypotheek is een financieel product om geld te lenen voor de aankoop van een woning. Een hypotheek wordt dan gezien als een zekerheidsrecht voor een hypotheeknemer. De woning die wordt aangekocht dient als onderpand voor het geld dat geleend is. Dit wordt ook een hypothecaire lening genoemd. 

Een hypotheek bestaat vaak uit drie onderdelen. De lening, de aflossing en de bijbehorende verzekering. Deze drie onderdelen maken een hypothecaire lening.

Neem vrijblijvend contact op

Hypotheekadvies groningen

Hypotheek Oost-Groningen

Hoe werkt een hypotheek? 

De hypotheek wordt aangevraagd door de geldverstrekker (Woning eigenaar), bij de geldnemer (Bank). Middels deze lening wordt de woning aangekocht. Elke maand wordt een bedrag betaald als aflossing en rente. De lening dient in 30 jaar terug te zijn betaald aan de bank. Het is mogelijk om een flexibele rente of een rente vast periode af te spreken: denk hierbij aan 5, 10 of 20 jaar. 

Voor de hypotheekrente geldt dat deze fiscaal kan worden afgetrokkken, je krijgt dan een deel terug van de betaalde rente. 

Neem gerust contact op

Weten wat jouw huis waard is?

Vraag een gratis waardebepaling aan

Aflossingsvrij of verplicht aflossen?

Vandaag de dag is één hypotheekvorm gangbaar: een hypotheek waarbij wordt afgelost. Jouw maandbedrag bestaat dan uit een onderdeel aflossing en rente. Ook zijn er nog beperkte situaties waarin aflossingsvrij mogelijk is; dit is als jij bijvoorbeeld een bestaande hypotheek meeneemt/gebruikt bij de aankoop van jouw nieuwe woning

Vraag hypotheekadvies aan

Fiscaal voordeel? Heb ik dat?

Als je een hypotheek hebt dan heb je ook een fiscaal voordeel. Je mag een deel van de rente aftrekken, uiteraard is dit afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en een aantal gestelde voorwaarden door de belastingdienst. Ook is het mogelijk om eenmalig kosten bij aanschaf van de woning af te trekken. Neem voor meer informatie in jouw situatie contact op met een fiscaal jurist of jouw hypotheek adviseur. 

Neem gerust contact op

Wat is de reden dat ik rente betaal?

Rente is nominaal een bedrag in euro's dat maandelijks of jaarlijks wordt voldaan aan de geldgever. Ook heeft de rente een functie om mensen tot een tijdige betaling te krijgen, de gedachte is dat als de betaling uitblijft de schuld hoger wordt en dat er daardoor meer rente wordt voldaan. De looptijd van de rente is 30 jaar en deze kan flexibel of per een aantal jaren met de bank worden overeengekomen. Voor meer informatie kun je gerust contact opnemen

Woning aankopen

Een woning kopen is altijd spannend. Zeker als jij voor de eerste keer een woning gaat kopen. Neem daarom altijd een iQ Makelaars aankoopmakelaar mee. Deze heeft de nodige expertise en marktkennis om je van een goed advies te voorzien. De iQ Makelaars aankoopmakelaar gaat met je mee, kan voor jou onderhandelen, zorgt voor een correcte juridische afwikkeling en is bij de laatste inspectie en de notaris overdracht aanwezig. Dit alles tegen een scherp tarief. 

Meer informatie 

Nog meer informatie? 

Wil je in contact komen voor een vrijblijvend advies? Of graag de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je in contact komt met een ervaren hypotheekadviseur die je kan helpen een hypotheek af te sluiten die past jouw behoefte. 

Vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op!

Contact

iQ Makelaars Oost-Groningen
Venne 112
9671 EW Winschoten 

E: oost-groningen@iqmakelaars.nl
T:  0597 - 726 866

0597 - 726 866

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen