iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.5 10

Welke hypotheek kiezen?

Hypotheek bij huis kopen

Bij het kopen van een huis is het vaak nodig om een hypotheek af te sluiten. Een hypotheek is een lening voor de aankoop van een woning. De bank waar jij de hypotheek aanvraagt is de hypotheeknemer, omdat jij jouw woning als onderpand aanbiedt. De bank ontvangt het recht om jouw woning te verkopen wanneer je in bepaalde situaties niet meer in staat bent de lening terug te betalen. Vaak heeft een hypothecaire lening een looptijd van 30 jaar. 

Neem vrijblijvend contact op

Hypotheekadvies groningen

Weten wat jouw huis waard is?

Vraag een gratis waardebepaling aan

Hypotheek Oost-Groningen

Hoe werkt een hypotheek? 

Met een hypothecaire lening kun je gebruiken voor het kopen van een huis. Normaal gesproken los je elke maand een bepaald bedrag van de lening af, en bovendien betaal je rente. Deze rente is gelukkig wel fiscaal aftrekbaar. De hoogte van jouw maandelijkse aflossingen is afhankelijk van het type hypotheek dat je kiest. Het is in principe ook mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, waarbij je de lening aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Dit is echter niet aan te raden, omdat je sinds 2013 geen hypotheekrenteaftrek meer krijgt op aflossingsvrije hypotheken.

Neem gerust contact op

Soorten hypotheek

Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm die met name onder starters populair is. Bij deze vorm van hypotheek los je in het begin van de looptijd een lager bedrag af, waardoor de lening langzamer daalt en je meer rente betaalt. Gedurende de looptijd ga je steeds meer aflossen en wordt het rentebedrag steeds lager. Je krijgt hierdoor aan het begin van de looptijd meer hypotheekrenteaftrek, waardoor de nettolasten lager zijn.

Lineaire Hypotheek

Wanneer je een stabiel inkomen hebt, en je dus geen baat hebt bij lage nettolasten in het begin van de looptijd, kan het gunstiger zijn om een lineaire hypotheek aan te vragen. Bij deze hypotheekvorm los je elke maand hetzelfde bedrag af, waardoor de lening gelijkmatig afneemt en je minder rente gaat betalen. Hierdoor dalen de bruto en netto maandlasten over de jaren heen.

Benieuwd welke hypothecaire lening in jouw situatie passend is?

Plan een adviesgesprek in

Hypotheken | Meer weten?

Een woning kopen is een bijzondere en grote gebeurtenis. Daarom is het verstandig om je te laten adviseren door een aankoopmakelaar.
iQ Makelaars Oost-Groningen biedt je graag advies en begeleiding, bijvoorbeeld bij het kiezen van een geschikte hypotheek. Vul gerust onderstaand formulier in voor meer informatie!

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Oost-Groningen
Venne 112
9671 EW Winschoten 

E: oost-groningen@iqmakelaars.nl
T:  0597 - 726 866

0597 - 726 866

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen