iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.5 10

Hoe bepaal je de vraagprijs van een woning   

 Terug

Vraagprijs woning

In de huidige markt in Midden-Groningen is het erg belangrijk om een goede vraagprijs voor een woning te hanteren. Als stelregel kunnen we hanteren dat de vraagprijs ambitieus dient te zijn; er mogen best kijkers zijn die de woning te hoog geprijsd vinden.

Maar let op: de vraagprijs dient ook weer niet té hoog te zijn, het is belangrijk dat er veel animo voor de woning is. Hoe meer kijkers er zijn, hoe meer kansen er zijn om de woning te verkopen voor een echt mooi bedrag.

Een goede makelaar verkoopt een huis natuurlijk voor meer dan deze waard is. Met de juiste gelijktijdige marketing en veel flexibiliteit in bezichtigingen is dit zeker mogelijk. 

Elementen

De belangrijkste elementen voor voor de waarde van een woning zijn o.a.:

  • Locatie
  • Woonoppervlakte
  • Kavelgrootte
  • Staat van onderhoud
  • Energielabel

Uw lokale iQ Makelaar kan vrijblijvend bij u langskomen om een exacte waardebepaling van uw woning te geven.

Bezichtigingen vol?

Dat moet je als makelaar dus nooit doen! Elke extra kijker is nog weer een kans op een hoger eindbod, juist de mensen die niet zo snel zijn met bezichtigingen bieden vaak wat meer omdat ze al een aantal keer te weinig hebben geboden bij andere woningen.

De makelaars die “bezichtigingen vol” bij hun aanbod hebben staan zeggen eigenlijk:”de woning wordt nu wel verkocht voor de vraagprijs of wat meer”. Met andere woorden: ik ga niet voor de hoofdprijs voor mijn klant.

De juiste balans

Het echte werk van een makelaar begint pas als mensen in de woning zijn. Zaak is dus de vraagprijs zo te stellen dat kijkers de woning op Funda in eerste instantie niet te duur vinden om te gaan kijken. We merken in de huidige markt in Midden-Groningen dat mensen na een bezichtiging toch vaak bereid zijn om meer te betalen voor de woning dan dat ze eerst van plan waren.

Vraag vrijblijvend een waardebepaling aan en samen met uw eigen iQ Makelaar in Midden-Groningen wordt de verkoopstrategie en de juiste vraagprijs vastgesteld.

Deel dit artikel
   1 minuten lezen      27 augustus 2020

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Oost-Groningen
Venne 112
9671 EW Winschoten 

E: oost-groningen@iqmakelaars.nl
T:  0597 - 726 866

0597 - 726 866

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen