iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
242 reviews
iQ Makelaars Funda
9.5 10
 
Finsterwolde, C.G.Wiegersweg 22
 

C.G.Wiegersweg 22 Finsterwolde

€ 225.000,-
k.k.
€ 225.000,-
k.k.
C.G.Wiegersweg 22 Finsterwolde
 • Typeoverige
 • Woonoppervlakte143 m²
 • Perceelgrootte900 m²
 • Slaapkamers4
 • GarageJa
 • Aangeboden sinds26-11-2022
 • Beschikbaarheid In overleg
Vraag bezichtiging aan

Omschrijving

Schitterend gelegen helft van een herenbehuizing aan historische laan in Finsterwolde.

Gelegen in het eeuwenoude Oldambt, midden in het hart van ‘de Graanrepubliek’, ligt het dorp Finsterwolde (in het Gronings 'Finnewol’), idyllisch gelegen in de prachtige Groningse ruwe natuur tussen de Finsterwolderpolder en de groene bebouwing boven Blauwestad. Het dorp is met zijn historische boerderijtypes, zoals de Oldambtster boerderij en de bescheiden kleine arbeidersbehuizingen, representant van de specifieke sociaal-economische geschiedenis van de boeren en arbeiders van de Graanrepubliek.

De C.G. Wiegersweg
In de volksmond wordt deze straat nog vaak de Heereweg genoemd, maar na WOII is de Heereweg officieel de C.G. Wiegersweg geworden, genoemd naar de verzetsstrijder C.G. Wiegers.
De C.G. Wiegersweg representeert de rijke historie van het dorp:
met zijn schitterende villa’s en herenhuizen, de Stefanuskerk met zijn opvallende losstaande klokkentoren (gebouwd naar het voorbeeld van de neoklassieke toren van de kerk van San Giorgio in Venetië en met een torenspits waar bovenop een paard prijkt in plaats van een haan), het voormalige armenhuis en het karakteristieke voormalige gebouw van de Marchaussee, is het een van de mooiste lanen in de Graanrepubliek.

Aan deze weg bevindt zich, aan de voorzijde gelegen vlakbij de bosrand en met aan de achterzijde uitzicht over de velden en het natuurgebied De Tjamme, dit half-vrijstaande herenhuis uit 1906. De woning is gesitueerd op een ruim perceel van 900 m2.

De begane grond
Vanaf de weg voert de oprijlaan langs en voorbij de voordeur. De stijlvolle voordeur geeft toegang tot een fraaie centrale hal die uitkomt op de lange gang waarlangs de diverse vertrekken toegankelijk zijn.
Aan de rechterzijde van de gang, aan de voorkant van de woning, bevindt zich de monumentale en gezellige woonkamer met uitzicht op de C.G. Wiegersweg.
In de woonkamer zijn nog de oorspronkelijke schouw en het originele ornamentenplafond aanwezig.
De hal leidt aan de linkerkant naar de zeer ruime woonkeuken. De keuken (nieuw geplaatst in 2021) is voorzien van diverse inbouwapparatuur, o.a. een kookplaat, afzuigkap, 2 ovens en een afwasautomaat.
Verderop biedt de gang toegang tot een werkruimte/slaapkamer (ca. 10 m2), een bergruimte, de bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger en de toegang naar de ruime kelder.
Vlakbij de werkkamer/slaapkamer bevinden zich de enigszins gedateerde badkamer met ligbad, wastafel en inloopdouche en naast de badkamer is een separaat toilet.
De woning is daarmee levensloopbestendig!

De 1e verdieping
Vanuit de gang leidt de trap naar de 1e verdieping waar zich een overloop en nog 3 slaapkamers (resp. ca. 7 m2, ca. 8 m2 en ca. 14 m2) bevinden.
De grootste slaapkamer aan de voorzijde van de woning is voorzien van een ruime inloopkast/berging.

Algemeen
De woning is goed onderhouden maar behoeft aan de binnenkant voor een deel gemoderniseerd te worden. De buitengevel is onlangs geheel nieuw gevoegd.

De tuin
De woning is gelegen op een ruim perceel van 900 m2 waarvan de achtertuin gesitueerd is op het zuidwesten met vrij uitzicht op het prachtige natuurgebied De Tjamme.
De tuin biedt vele mogelijkheden voor een bloemen,- moes- of vlindertuin met diverse zitjes en grasvelden om de gehele dag van het ‘buitenzijn ‘ te kunnen genieten.
Op het erf bevindt zich een ruime garage/schuur (ca. 37 m2).
De ligging van deze woning biedt alles om heerlijk te wonen, (thuis) te werken en te genieten van de rust en de stilte van de indrukwekkende natuur.

Historie
Finsterwolde is lange tijd een vissersdorp geweest. De inpoldering van de Oostwolderpolder en de Finsterwolderpolder bracht daar verandering in.
De vissersvrouwen ventten de vis met manden uit in de wijde omgeving van het dorp, maar die manden waren ook heel geschikt om smokkelwaar in te verstoppen, (jenever, brandewijn, tabak en koffiebonen) welke naast de garnalen eveneens te koop werden aangeboden.
Met name in de 19e eeuw leverden de nieuwe polders vruchtbaar akkerland, waardoor de aangrenzende boerderijen snel konden uitgroeien tot grote bedrijven. Door betere ontwatering, bouw van poldermolens en bemesting konden vervolgens ook de oude kleigronden worden omgevormd tot vruchtbaar akkerland. Een rijke boerenstand ontstond, hoewel daarmee de tegenstelling tussen de boeren en de landarbeiders ook groter werd. Boeren en landarbeiders deelden dezelfde waarden, maar waar de boeren aanhangers waren van een gematigd liberalisme, kozen de landarbeiders voor linksere stromingen, waaronder het communisme, die beter aan hun belangen tegemoet kwamen.
Finsterwolde en zijn omgeving
Het dorp telt tegenwoordig ongeveer 2.300 inwoners met inbegrip van de afzonderlijke buurtschappen en kent een actief verenigingsleven. De IJsvereniging Finsterwolde met de organisatie van o.a. de Schaats Avondvierdaagse, het Kampioenschap Strijkijzergooien, de Rederijkerskamer H.R.V Finsterwolde, de Spelweek Finsterwolde en de jaarlijkse kermis maken het dorp tot een levendige gemeenschap.
Een bijzondere accommodatie is De Hardenberg dat deel uitmaakt van een groot sport- en scholencomplex en dat wordt gebruikt voor diverse doeleinden.
Finsterwolde is gelegen op korte afstand van het Oldambtmeer: een kunstmatig meer van ruim 800 hectare dat werd aangelegd naast 350 hectare nieuwe natuur.
Blauwestad en het Oldambtmeer bieden als watersportgebied vele recreatiefaciliteiten. Er is een groot strand en rondom het meer is ca. 25 kilometer aan dijken aangelegd waarvan het grootste gedeelte is te begaan te voet, of met de fiets.
Finsterwolde ligt op ca. 10 autominuten van de A7 richting Duitsland en Groningen. Een halfuur rijden en u bent in de binnenstad van de provinciehoofdstad!
Gelegen vlakbij de stad Winschoten met zijn vele winkels en maatschappelijke voorzieningen en ligging vlak aan het Oldambt meer, biedt het dorp alles om aangenaam te wonen én te recreëren: prettig winkelen in Winschoten, heerlijk wandelen of fietsen langs het meer, een heerlijke versnapering nemen op één van de gastvrije terrassen in het gebied.
U voelt zich direct thuis in het verrassende en roemruchte Oldambt met zijn geschiedenis van kloosters, kerken en de herenboeren!

Bijzonderheden:
• Schitterend gelegen helft van een herenbehuizing op een perceel van 900 m2 met uitzicht op de landerijen en het natuurgebied ‘De Tjamme’.
• Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
• Blauwestad en het Oldambtmeer bieden als watersportgebied vele recreatiefaciliteiten. Er is een groot strand en rondom het meer is 25 kilometer aan dijken aangelegd waarvan het grootste gedeelte is te begaan te voet, of met de fiets.
• Gevels zijn geheel nieuw gevoegd.
• Keuken geheel vernieuwd incl. nieuwe vloer voorzien van vloerverwarming.
• Gelegen dichtbij diverse voorzieningen:
-supermarkt en horecagelegenheden op fietsafstand
-scholen voor basis- en voorgezet onderwijs in o.a. Finsterwolde en Winschoten
-multifunctioneel sport- en gezondheidscentrum De Hardenberg op fietsafstand
• Winkelcentrum van Winschoten op ca. 10 autominuten
• Op ca. 10 autominuten van de A7 richting Duitsland en Groningen

Meer

Neem contact op

Specificaties

Bouw

 • Soort Woningen
 • Type Overige
 • Bouwjaar 1907

Algemeen

 • Beschikbaarheid In overleg

Energie

 • Energielabel E
 • CV-ketel eigendom Ja
 • CV-ketel brandstof Gas
 • CV-ketel bouwjaar 2008

Indeling

 • Slaapkamers 4
 • Garage Ja

Afmetingen

 • Woonoppervlakte 143 m²
 • Perceeloppervlakte 900 m²
 • Woninginhoud 609 m³
Meer

Vraag bezichtiging aan

Vergelijkbaar aanbod

Finsterwolde
H.J. Siemonsstraat 31
   € 225.000,- k.k.
Details

Contact

iQ Makelaars Oost-Groningen
Venne 112
9671 EW Winschoten 

E: oost-groningen@iqmakelaars.nl
T:  0597 - 726 866

0597 - 726 866

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen